marți, 12 aprilie 2011


Reculegere pentru ceretasi


Sâmbătă, 26.03.2011, cercetaşii din Pildeşti şi Hălăuceşti s-au întâlnit pentru a înălţa falnic, de-asupra păcatelor, un pod ce călăuzeşte spre lumina reprezentată de Cristos. Cunoaştem foarte bine pasajul din evanghelia dupa Sf. Ioan, în care Isus ne invită să credem în el, Lumina lumii, pentru a avea viaţa veşnică. Ştiind că suntem oameni slabi şi plini de păcate, în ambient de linişte exterioară şi sufletească, am făcut posibilă o zi de reculegere în Casa Surorilor Franciscane de Assisi din Hălăuceşti.

Programul a încept în jurul orei 9 dimineaţa cu o mică rugăciune de ambientare, în care aproximativ treizeci de perechi de mâini s-au legat căutând prezenţa lui Dumnezeu. Meditaţia a fost susţinută de părintele Claudiu Mărtişcă, care ne-a prezentat foarte frumos dilema spirituală a tânărului din ziua de azi, apelând la Google-ul creştinului, Biblia. Prin Isus, noi suntem lumina care luminează în întuneric, dar prin faptul că ne lăsăm dominaţi de materialismul cotidian, de modele false şi anturaje nepotrivite, tindem să ne pierdem din intensitate… Un exemplu banal, dar foarte sugestiv nu a întârziat să vină: Noi tinerii ne limităm în vedere asemenea calului şi înhămaţi fiind la căruţa vieţii, ne lăsăm conduşi de cel rău. Următorul pas a fost să ne împărţim în grupuri mici de discuţii şi să punem totul la comun, căutând soluţii. Am constatat că scaunul de spovadă este pentru mulţi un loc ce inspiră frică şi reticenţă, iar lumina care ne reprezintă, pâlpâie undeva în semiumbră . Am ajuns la concluzia că intensitatea luminii se schimbă odată cu eliberarea totală în confesional şi îngrijirea continuă a sufletului ne mulţumeşte cu adevărat, transformându-ne în sprijin pentru alţii.

DSC01539 300x225   Reculegere pentru cercetaşi

Pe parcursul orelor prevăzute în program, am vizitat biserica, am avut parte de momente de voie bună şi de savurare a prânzului. Am pus în practică cele discutate în prima parte a zilei participând deschis la colocviu şi spovezi, precum şi prin momentele de regăsire şi meditaţie.

Am încheiat această zi unică şi cu adevărat hrănitoare pentru toţi, participând la Sf. Liturghie, prezidată de părintele Claudiu şi mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru darurile spirituale oferite.

Realizat de: Adina Francu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu