miercuri, 12 octombrie 2011

Let’s do it, Romania!




Cel mai mare proiect de implicare socială din România ce poartă numele de ”Let’s do it, Romania!” a avut loc și anul acesta, pe data de 24 septembrie 2011. Ca și anul precedent copii și tineri din Pildești s-au adunat pentru a face curățenie. Eveniment ce s-a sondat cu succes.
Astfel, la orele 14:00PM 97 de persoane, cercetașii din C.L. AMD Pildești și tinerii de la ATC au răspuns chemării de a lăsa lumea puțin mai bună decât au găsit-o. După ce s-au înscris, au făcut o rugăciune, și-au pus mănușile de protecție și au luat câte un sac au pornit la strâns gunoaiele. Lucru deloc ușor, dar având în vedere faptul că erau suficiente persoane, conștiente de pericolul pe care îl reprezintă poluarea au făcut o treabă excelentă.
Acțiunea de ecologizare a pornit de pe strada fostului SMA ”monumentul de la tractoare” și a continuat în apropierea terenului de fotbal din afara satului. Aici erau mormane de gunoaie, dar înarmați cu răbdare și iubire pentru natură tinerii au reușit să redea locului frumusețea. Însă treaba nu se termină aici, nicidecum. În apropierea malului Moldovei peturile și alte gunoaie stricau minunata priveliște și cercetașii au spus că nu pot pleca acasă până când nu termină tlets do it romania 300x208 Lets do it, Romania! Lets do it, Pildeşti!reba.
Cifrele ne spun că cei 97 de tinerii au strâns 156 de saci de gunoi, cu 50 mai mulți decât anul trecut. Cu siguranță cercetașii s-au simțit pe deplin satisfăcuți de munca depusă, zonele curățate arătând categoric mult mai bine decât înainte. Chiar dacă a fost de lucru, pe fețele cercetașilor se putea vedea un zâmbet, dovadă că cercetașul este mereu vesel. Categoric cercetașii au repetat lecția:(deoarece acest proiect de ecologizare nu e primul și nici ultimul la care participă) e ușor să arunci un gunoi, dar e mult mai greu când trebuie să îl strângi.
Astfel, după o zi plină în care copiii și tinerii pildeșteni au curățat o zonă largă de gunoaie pot spune cu satisfacție: ”We dit it, Pildești!”
Realizat de Mîrţ Paula Monica















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu