marți, 27 martie 2012

Ziua mamei 2012


20120311 4374 Pildesti 150x150 De ziua mamei...
      Ce este mai frumos decât a petrece împreună cu mamele noastre o zi în care să lăsăm barierele deoparte și să spunem tot ce avem pe suflet, să spunem cât iubim persoanele ce ne-au dat viață? Cu aceste gânduri, duminică, ora 13:00, Cercetașii din Pildești au organizat un spectacol pentru a le omagia pe mame.

     Evenimentul s-a desfăşurat în Liceul „La Salle” din Pildeşti şi a fost prezentat de liderul Angela Dimişcă. După o rugăciune de început, lupișorii au spart gheața cu niște cântece pentru mama. Din programul artistic nu au lipsit nici scenetele și desigur bine cunoscutele compuneri ale lupișorilor.
Cum se obișnuiește în fiecare an, cu ocazia spectacolului de „Ziua Mamei”, lupișorii își exprimă sentimentele față de mamele lor prin compuneri ce sunt citite apoi în cadrul spectacolului. Compunerile sunt prezentate, dar fără să se spună de cine au fost scrise. Mamele votează compunerea cea mai frumoasă, iar la finalul concursului este desemnată „Mama Anului Cercetășesc”.
La spectacol au fost prezente aproximativ 200 de persoane, dintre care 50 de mămici. Momentele artistice au fost pregătite de cercetașii din toate grupele de vârstă, astfel și lupișori și temerari și exploratori și lideri ne-au încântat cu momente foarte diverse; unele au provocat râsete, altele poate chiar au iscat câteva lacrimi în colțul ochilor.
Nu a lipsit participarea artistică a mamelor la acest festival. Iuliana Dămoc şi Gabriela Matieş n-au încântat în două momente cu vioara şi chitara.
Ajunși la finalul spectacolului s-a desemnat câștigătoarea concursului „Mama anului Cercetășesc 2012”. Un lider a citit compunerea câștigătoare, iar Mărtişcă Cristian, copilul care și-a recunoscut compunerea, a mers la mama lui, doamna Gabriela, a luat-o de mână și au urcat pe scenă pentru a fi proclamată oficial „Mama Anului Cercetășesc 2012”, decorată de către doamna Mărtinaș Ana, „Mama Anului Cercetășesc 2011”. La final, doamna Gabriela, a ținut un mic discurs despre bucuria de a fi mamă.
Închei acest articol prezentându-vă compunerea câștigătoare:
Minunata mea mămică. Eu cred că am cea mai bună mamă, este ca o bucățică de rai. Mă bucur că pot să îi spun mamă, mulți copii din această lume își doresc una. Este incredibil cum mama poate face atâtea lucruri pentru familia ei. Îi mulțumesc foarte mult și o iubesc din toată inima mea. Este ca un înger fără aripi, îi doresc tot binele din lume. Nu știu cum sa mă revanșez față de ea, în fiecare dimineață, când ministrez, ea vine cu mine la biserică.
Mamă ţi-am zis azi că te iubesc? Dacă nu, îți spun acum. Te iubesc!.

                                          Cu drag al tău fiu, Mărtișcă Cristian


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu